2021. december 1., szerda

Ifjúkor a Belvárosban - Granasztói Pál - Jelenlegi ára: 300 Ft

Ifjúkor a Belvárosban - Granasztói Pál
?? a ? Vallomás és búcsú és a Liane megjelenése után eszméltem rá, hogy önéletrajzi munkáimban mindent elmondtam a múltról, de éppen a leginkább útnak indító évekről és élményekről, a gyermek- és kamaszkorról úgyszólván hallgattam. Azzal a tervvel láttam hát hozzá, hogy ebben megírom, hol s hogyan nőtt fel az, aki az előzőket megírta, mint tágult a tudata, s ismert meg egy városrészt, majd egy egész várost, mint kötődött ehhez a városhoz s egyben az építészethez örökre, s ugyanakkor miért lett az egykori belvárosi élet szűk s fojtogató számára, hogy később szinte menekülnie kellett belőle??
Granasztói regénye, a Vallomás és búcsú bővített kiadásában, befejező részként 1965-ben jelent meg először. Lapjain előttünk lényegül át a múlt valóságból irodalommá. Írását a távolság és közelség együttes jelenléte s valamiféle nosztalgikus irónia hatja át, amely annak realitását megőrizve varázsolja át költészetté a témát.
Saját előadásmódjára is érvényes az, amit Scott Fitzgeraldról szólva állapított meg: ? Valami fénytöréses, finom, poétikus s hasonlíthatatlan atmoszférát teremt? az akkori és ottani életnek kaotikus, álomszerű s alapjaiban fájdalmas hangulatát, végső fokon valami tündérivé átköltött borzalomét??
Borító tervezők: Karátson Gábor
Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás éve: 1974
Kiadás helye: Budapest
Kiadás: II. kiadás
Nyomda: Zrínyi Nyomda
Kötés típusa:: fűzött nyl kötés kiadói borítóban
Terjedelem: 264 oldal
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 12. 50cm, Magasság: 18. 50cm
Súly: 0. 25kg
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**33638155**)]

Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2021-12-02 02:56 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése